יועצת לקידום נשים

שלום לכולן,

אז מי צריך ולמה צריך יועצת לקידום נשים באקדמיה?

מחקר עכשווי מראה כי למרות המגמה של עליה במספר הנשים באקדמיה, ייצוג הנשים בדרגות האקדמיות הבכירות, ונוכחותן בתפקידים ובוועדות קובעות מדיניות עדיין נמוך. נשים עדיין נתפשות כמיעוט, ומתמודדות עם חסמים תלויי מגדר. למרות האחוז הגבוה של נשים המסיים את למודי הדוקטורט, עדיין נמצא כי חלק משמעותי מנשים אילו מנמיך את רף הציפיות, ומנסה להתאים עצמו לאילוצים מגדריים.

מתוך הבנה והכרה בקיום חסמים להתקדמותן של נשים באקדמיה, אוניברסיטת חיפה, בדומה לאוניברסיטאות אחרות בארץ ובעולם, מבינה כי יש צורך בעשייה יזומה שתקדם את עניין קידומן והתפתחותן של נשים באקדמיה לקראת שוויון בשיעור הנשים בסגל האקדמי בכל הדרגות.

אשמח לעמוד לרשותכן,

בברכה,